Бізнес на пошитті кухонних фартухів

1

У Києві живе дивовижна майстриня, що побудувала бізнес на пошитті кухонних аксесуарів.

Світлана Бойко вважає, що її місія - допомагати господаркам і працівникам громадського харчування в створенні гарного настрою під час обробки продуктів і приготування їжі. Світла шиє чудові кухонні фартухи, прикрашені веселими принтами. Як вона прийшла до цієї ідеї?

Хобі перетворилося в бізнес

Я за швейною машинкою сиджу давно. Шила одяг собі та подругам, маю непогані навички пошиття різних аксесуарів. На якомусь етапі виникла ідея перетворити своє захоплення в заняття, що приносить дохід. І ось одного разу, коли я перебувала в роздумах, які речі шити на продаж, потрібен був мені кухонний фартух замість старого зношеного. Звичайно, в магазин за новим фартухом я не пішла, а пошила його зі старої штори. І коли писала, рішення щодо ринкової ніші прийшло само собою.

Коли я підшивала до фартуху тасьми, в голові вже був бізнес-план. Протягом місяця після цього я створила інтернет-магазин за допомогою безкоштовного конструктора онлайн і пошила перші 10 моделей фартухів класичного і веселого дизайну.

Витрати

Оскільки було прийнято рішення перевести хобі в розряд бізнесу, потрібно відповідне обладнання. За допомогою інтернет-магазину Janome сучасну швейну машинку професійного класу і коверлок купити за доступною ціною не склало труднощів. За акції зуміла навіть заощадити 2 тисячі гривень. Загальні витрати вийшли в межах 23 000 долл, на що вистачило моїх особистих заощаджень.

Пошуки вірного напряму

Спершу було складно зрозуміти, за допомогою яких «фішок» конкурувати з іншими фірмами. Фартухів різних повно, а чим привабити покупця саме до моєї продукції? Вирішила спробувати зіграти на додаткових опціях. Закупила тканину з водовідштовхувальним покриттям, а замість тесёмок стала підшивати липучки. Вийшло дуже практично і привабливо. Відвідувачів інтернет-магазину дуже зацікавило назва виробу - «кухонний фартух із спеціальним покриттям». Стали дзвонити менеджери піцерій, барів і навіть ресторанів, яким потрібні були фартухи для кухарів і кухонних робітників.

Результати

Бізнес став окупатися вже через 5 місяців, оскільки інвестиції були мінімальними:

  • Швейна машина Janome Sewist 780 DC - 11 455 грн.
  • Коверлок Minerva M3000CL - 11 200.
  • Тканина, липучки - 20 000 грн.

Мінус професії: коли надходить замовлення від громадського харчування на 100 фартухів, доводиться шити у дві зміни. А так все добре!

Коментарі

Читайте також