7+ переваг сендвіч-панелей як кращого будматеріалу на ринку

5
0

Щоб прискорити темпи будівництва і скоротити частину стандартних витрат, використовують сучасні технології для зведення будівель, найкраща серед яких - БМЗ.

Метод передбачає спорудження об'єктів з металоконструкцій і сендвіч-панелей. Останні використовуються в якості облицювального (для стін) і покрівельного матеріалу. Функцію основної конструкції виконує металевий каркас, до якого кріпляться сендвіч-панелі. Якими перевагами характеризується цей будівельний матеріал? Чому в Україні все частіше віддають перевагу будівництву по БМЗ-технології, відмовляючись від традиційних методів? Про все по порядку.

Які бувають сендвіч-панелі

Цей будматеріал відрізняється тришарової структурою: між оцинкованими металевими листами знаходиться утеплювач (мінеральна вата, пінополіуретан або пінополістирол). Для міцного з'єднання всіх елементів застосовується двокомпонентний поліуретановий клей. За формою сендвіч-панель нагадує касету. Залежно від розмірів, розрізняють плити з:

  • товщиною - 50, 60, 80, 100, 120, 150, 200 і 250 мм;
  • довжиною - від 0,8 до 13,4 м;
  • шириною - 1 м;
  • гладкою поверхнею, стандартним і дрібним профілюванням.

Сендвіч-панелі з'єднуються між собою завдяки спеціальному замку. За рахунок особливої стикування елементів забезпечуються висока швидкість виконання монтажних робіт, підвищення вогнестійкості металоконструкції, створення абсолютної герметичності об'єкта.

Серед переваг сендвіч-панелей виділяють наступні:

  • Універсальність застосування. Сендвіч-панель підходить для будівництва будинків різного призначення: промислових, сільськогосподарських, спортивних, туристичних, торгових, офісних, логістичних, складських та інших комплексів.
  • Підвищена тепло- і звукоізоляція. Тришарова плита стійка до температурних коливань. Вона має кращу тепло- і звукоізоляцію, ніж бетон або цегла.
  • Висока здатність навантаження. Сендвіч-плита характеризується міцністю і стійкістю до деформації. Панель витримує навантаження до 280 кг / м кв. при триметровій прольоті між опорами.
  • Практичність. Будматеріал не вимагає особливого догляду, легко очищається від бруду і пилу.
  • Естетична привабливість. Будинки, облицьовані сендвіч-панелями, не вимагають проведення додаткової декоративної обробки. Великий вибір колірних рішень матеріалу (згідно каталогу RAL) дозволяє реалізувати будь-які архітектурні задуми.
  • Підвищена вогнестійкість. Згідно з міжнародними стандартами, цей показник залишає EI60, E120, EI150.
  • Невелика вага. За рахунок цієї особливості економляться кошти при організації транспортування будматеріалу і полегшується його монтаж.

Важливо! Сендвіч-панелі використовують не тільки для будівництва будинків по БМЗ-технології. Інша сфера застосування - утеплення малоповерхових об'єктів, спорудження огороджувальних конструкцій і ін.

Чому обирають БМЗ-будівництво

Технологія дозволяє зводити будівлі швидко і надійно - за 2-4 місяці клієнт отримує готовий об'єкт площею до 1500 кв. м. Монтаж металоконструкцій і сендвіч-панелей здійснюється за будь-яких погодних умовах, т. к. цей метод будівництва не передбачає виконання «мокрих» робіт. Будинки, зведені за БМЗ-технології, витримують серйозні вітрові, снігові і дощові навантаження, а їх термін експлуатації складає більше 50 років.

Джерело: сайт promstan.com.ua

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також