Сучасний одноповерховий будинок - оптимальне рішення для життя

3

Питання придбання власного житла завжди був і залишається актуальним для більшості українців. Але якщо раніше були прийнято в основному віддавати перевагу квартирам у багатоквартирних будинках, то сьогодні ситуація дещо інша. Сьогодні в моді приватні будинки. Ця тенденція стала ще більш вираженою через карантинних заходів, пов'язаних з пандемією COVID-19.

Причини цього очевидні і зрозумілі. Проводити карантин в стінах невеликої квартири - сумна перспектива. Зате власники приватних будинків мають прекрасну можливість насолоджуватися свіжим повітрям на власному подвір'ї, при цьому не наражаючись на небезпеку. Тим більше, що сучасні будинки мають цілий ряд переваг. Наприклад, можна побудувати будинок, використовуючи тільки з екологічно чистих матеріалів. Або заощадити кошти, вибравши проект одноповерхового будинку. У будь-якому випадку, всім, хто замислюється про придбання власного житла, варто задуматися про будівництва сучасного приватного будинку.

З чого почати і як розрахувати вартість?

Будівництво будинку з нуля - завдання складне і відповідальна, при виконанні якої необхідно врахувати все до найдрібніших деталей. Спочатку потрібно розробити або замовити розробку проекту майбутнього будинку, а потім знайти професіоналів, які втілять проект в життя. Самостійно розробляти проект, не будучи професіоналом в цій справі, не варто. Адже приватний будинок, навіть одноповерховий, - це дуже складна система, компоненти якої залежать і впливають один на одного. Правильним буде замовити проект в архітектурній або будівельної компанії. Це дозволить уникнути помилок, які в майбутньому можуть обернутися серйозними фінансовими втратами.

Одноповерхові будинки складаються в основному з трьох важливих складових: архітектурної, конструктивної та інженерної. У першій частині проекту враховують безліч технічних питань з урахуванням індивідуальних побажань замовника. У конструктивній частині фахівці прораховують оптимальний варіант втілення архітектурного рішення. В останній частині проекту розробляються інженерні комунікації.

Переваги та недоліки одноповерхових будинків

Якщо розміри ділянки дозволяють звести одноповерховий будинок необхідних розмірів, то такий варіант бачиться найбільш вигідним з економічної точки зору. Найбільш економічними виходять будинки площею до 100 м?. Проблеми з одноповерховими будинками більшої площі можуть виникнути через додаткових витрат на монтаж даху через її значних розмірів. Також, за словами фахівців, в будинках великих площ не вдасться уникнути прохідних кімнат, що не завжди до душі замовникам.

Коментарі

Читайте також