Ступиця в зборі: особливості, різновиди, випадки заміни

413

В результаті тривало простоювання автомобіля на відкритій стоянці або нищівної ДТП страждають різні його частини.

При необхідності заміни ступиці в зборі оригінальна або її сертифікований аналог в асортименті реалізується інтернет-магазином Autodoc.ua.

Що це за запчастина

Ступиця - суцільнометалева нерухома при русі автомобіля запчастина, що встановлюється між валом обертання і колесом. Являє собою диск з маленькими і одним великим центральним отвором. Необхідна для завдання обертального руху валу обертання, і забезпечує нормальне кручення колісного диска. Через основний отвір надавлює на шрусовую піввісь. А поверх неї кріпиться колісний диск.

Додатково оснащується допоміжними кріпильними елементами: болтами і втулками, які кріпляться із зовнішнього боку на рівні малих отворів. Також - підшипником або шліцом, які кріпляться із зовнішнього боку.

Різновиди запчастини та її комплектуючих

До якості і розмірів данної запчастини і її комплектуючих пред'являються особливі вимоги, так як саме на них припадає основне навантаження. Вони витримують не тільки вагу автомобіля, але ще навантаження в ході руху всієї колісної конструкції. Тому ці запчастини виготовляються з особливо міцних сталевих заготовок методом різання обробки на фризерувальних і токарських верстатах. Цей спосіб виробництва стосується і допоміжних кріпильних елементів, за допомогою яких досягається фіксація комплектуючих.

При установці запчастин велике значення має вибір виробником розміру колісних дисків. Згідно з вимогами норм системи DIA, колеса повинні бути такого розміру, щоб маточини ідеально встали на своє місце. Якщо вони менше встановленого зразка, дані комплектуючі не зможуть нормально виконувати свої функції. При установці занадто великих коліс будуть потрібні додаткові зусилля по центрування коліс на маточинах.

Ремонт і заміна запчастини

Ремонту маточини не підлягають. Заміна запчастин проводиться дуже рідко. Причина цього криється в тому, що даний машинний вузол відрізняється підвищеною міцністю. Тільки в результаті надпотужного удару при ДТП можлива поява в цій частині автомобіля деформації комплектуючих.

Заміна проводиться в таких випадках:

  • Вигину маточини.
  • Зносу незнімних підшипників.
  • Ослаблення посадкового місця підшипників.
  • Зриву різьблення колісних болтів і балок.

Якщо в ступиці використовуються знімні підшипники, то заміна запчастини практично не проводиться. Вона служить практично вічно.


Коментарі

Читайте також