Мошенники "развели" мукачевку на 24000

Мошенники "развели" мукачевку на 24000

51-летняя жительница г.Мукачево перечислила телефонном аферисту за «откуп» своего сына от уголовной ответственности 24 000 гривен. И только потом женщина поняла - ее обманули ...

Близько 17-ї години з прихованого номеру телефону до мукачівки зателефонував чоловік, який представився слідчим міліції. Невідомий повідомив, що син жінки наразі перебуває у міліції за спричинення тілесних ушкоджень іншій особі. Щоб допомогти потерпілому і уникнути  кримінальної відповідальності, жінці потрібно у найкоротший термін перерахувати на вказаний номер рахунку 24 тисячі гривні.

Налякана мукачівка відразу ж виконала вимоги «липового» слідчого, переказавши гроші, й лише через годину здогадалась передзвонити сину. Поспілкувавшись з ним, жінка зрозуміла, що її ошукали шахраї...

- Подібний випадок – далеко не перший, - застерігає заступник начальника Мукачівського  міськвідділу міліції Валерій Горват. - Працівники міліції ніколи не діють у такий спосіб,  а якщо і затримується особа за підозрою у вчиненні правопорушення, то одразу інформуються її родичі. Про переказ грошей на будь-які рахунки мова взагалі не йде.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, працівники міліції попереджають громадян бути більш розсудливими та уважними. Тим паче, що убезпечити себе від подібних злочинних посягань в цьому випадку досить реально.

Найперше - не впадайте в паніку та не поспішайте виконувати умови аферистів. Ніколи в таких випадках не називайте ім’я своїх родичів. Натомість запитайте в «співробітника міліції» ім’я та по-батькові, дату його народження. Майже ніколи шахраї зазначеною інформацією не володіють, а ваш номер набрали випадково. Уточніть, в якому саме відділку міліції знаходиться ваш родич, після чого зателефонуйте на «102». Перевірте отриману інформацію. А ще - якомога скоріше передзвоніть тому, хто «потребує вашої допомоги», або людям, які можуть перебувати разом з ним та підтвердити чи спростувати те, що трапилось. Якщо ж ви чи ваші знайомі потрапили в ситуацію, коли незнайомці представлялись співробітниками правоохоронних органів та вимагали гроші за вирішення якихось питань, негайно телефонуйте в міліцію. Цим ви убезпечите себе від шахраїв, або, якщо вимагатель дійсно є співробітником міліції, допоможете очистити органи внутрішніх справ від випадкових людей.

Прислухайтеся до порад правоохоронців, а якщо з вами сталася біда, негайно зверніться до найближчого відділення міліції, або телефонуйте на «102», пише Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Коментарі -
Зачекайте...