Венгерские радикалы угрожают перекрыть газ для Украины через мобилизацию венгров Закарпатья

Венгерские радикалы угрожают перекрыть газ для Украины через мобилизацию венгров Закарпатья

Реверсивные поставки газа из Венгрии сократились до минимума

Комітет з національної безпеки парламенту Угорщини обговорив положення угорської нацменшини в Україні, яка мешкає переважно на території Закарпатської області.

Угорські депутати вважають, що закарпатських угорців мобілізують до Збройних Сил України непропорційно їх чисельності. Про це повідомляє Hungary Matters.

На думку заступниці голови комітету від опозиційної партії LMP Бернардетт Сів Угорщина повинна бути готова прийняти своїх співвітчизників з України.

За словами голови комітету соціаліста Золта Молнара, конфлікт на Україні призводить до загибелі все більшого числа мирних жителів. Він закликав зробити все, аби Україна не могла мобілізовувати угорців в більшій кількості, ніж виправдано чисельністю їхньої громади приблизно в 200 тисяч осіб.

Депутат від націоналістичної партії "Йоббік" Адам Міркоцкі заявив, що уряд Угорщини "має перестати турбуватися про територіальну цілісність України".

Він вважає, що "Україна ніколи більше не буде такою, як раніше", - і закликав зупинити експорт газу з Угорщини в Україну, якщо ці вимоги не будуть почуті.

Слід зазначити, що реверсний маршрут газу в Україну був одним з варіантів допомоги від Європейського Союу для країни, яка опинилася у стані відкритого конфілкту з проросійськими сепаратистами.

Під час свого візиту в Будапешт у понеділок 2 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель високо оцінила внесок Угорщини за «продовження поставок газу в Україну."

Однак як стало відомо, відповідно до статті, опублікованій на угорському сайті Cink.hu реверсні поставки газу з Угорщини до України скоротилися до мінімуму вже у неділю - до 5000 кубічних метрів на добу.

За словами представника FGSZ Zrt., угорська компанія, яка обслуговує газопровід, причиною різкого скорочення в поставках газу в Україну є те, що Україна просто не замовила більше газу.

Міністр Угорщини закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сійярто повідомив, що постачання газу в Україну завжди залежить від того об'єму, який  насправді замовляють та купують українські покупці. Також він повідомив, що це питання не залежить від Угорщини оскільки Україна купує газ, що лише транспортується через Угорщину, від інших європейських компаній.

Мукачево.net

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Коментарі -
Зачекайте...