Блог Тужанського Дмитра

Блог Тужанського Дмитра

Тужанський Дмитро Політичний оглядач

Дядя Коля*, пора!

Цей запис я хотів опублікувати ще більше тижня тому – за 14 днів до виборів. Але вирішив зачекати, витримати паузу. Надто вже заповзято Микола Жолтані переконував мене наприкінці літа, що за два тижні до дня голосування зніме свою кандидатуру на користь іншого. Усе – заради перемоги ужгородців.

Вони збираються змінювати майбутнє?

Субота, по обіді. Схожу з потяга. Уже на вокзалі мене зустрічає дивовижна осінь. Тепла.

Інтернет. Профанація. Культура

Такого розвою, як нині, закарпатська Інтернет-журналістика, очевидно, ще не знала. Та причина цього піднесення – банальна та мінлива до непристойності.

Гайда мити Сажотруса!

Долучися до благоустрою рідного міста

Олександр Ледида нарешті оприлюднив декларацію про доходи (ФОТОКОПІЯ)

14 квітня, під час онлайн-спілкування з читачами порталу «Мукачево.нет» голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида запевнив: «Моя декларація про доходи не є секретом». Відповідаючи на запитання, коли можна буде з нею ознайомитися, губернатор повідомив, що подав усю необхідну інформацію до державної служби та послався на процедуру, стандартну для всіх чиновників.

Placebo inside of me

Кращий альтернативний гурт 2009 року Placebo завітав до Києва. Уже вдруге мені випала нагода заспівати в дуеті з Браяном Молко. Я не міг нею знехтувати.

Довідка для губернатора

Днями авторитетне українське видання «Коментарі» опублікувало новий рейтинг розвитку регіонів країни. Закарпаття опинилося на дні таблиці – 25-ій, або 3-ій знизу сходинці.

Можливо, Україна й справді шльондра?..

Саме такий епітет використав Валентин Бушанський, розмірковуючи про мотиви скандальної заяви-витіки Юрія Андруховича. І, очевидно, мав рацію.

Закарпатська Інтернет-журналістика і безкоштовна реклама Старого Замку

Днями до мене звернувся Юрій Лівак за коментарем до статті про закарпатську інтернет-журналістику.

Статки губернатора

Чи вистачить мужності голові Закарпатської ОДА Олександрові Ледиді оприлюднити декларацію про доходи, як він і обіцяв?

Українська мова як рудимент

Я виріс в сім’ї, де завжди розмовляли... досі розмовляють двома мовами. При чому – одночасно: батько – російською, мати – українською.

Право/заборона на професію

Словосполучення, чи то ідіома, яка символізувала «м’який терор» в НД другої половини 70-их – початку 80-их років.

Нарешті Кіпіані

Майстер-клас Вахтанга Кіпіані радикально відрізнявся від «Погляду прагматика» Віталія Портнікова. Він був значно предметнішим, ба навіть академічним, але не менш цікавим та пізнавальним.

Сьогодні Портніков, завтра – Кіпіані

Спека притлумлює розум та паралізує тіло, але я не можу не написати кілька рядків…

Що ми знаємо про голову Закарпатської ОДА

В Інтернеті можна знайти чимало фактів з біографії Олександра Ледиди, тільки не на сайті Закарпатської обласної державної адміністрації.

До дня журналіста. "Почему я пишу"

Часто Еріку Артуру Блеру дорікають, мовляв, можна було написати яскравіше, емоційніше. Особливо, коли дискутують про його роман "1984". Як і годиться генієві, Джордж Оруел (саме від таким ім'ям та прізвищем його знає більшість) заздалегідь написав коротенький есей, в якому відповів на всі запитанняю. Як на мене, то цей текст може бути дороговказом не тільки для письменників, але й для журналістів. А надто в сучасній Україні. 

На рівних з імператором

Україна - не Росія. Поки що.

Мої зморшки

Відповідь Аллі Хаятовій на спровокований моєю дотепністю запис…

Юрій Андрухович: "Починати слід негайно"

Хотів би звернути увагу читачів "Мукачево.нет" на публікацію Юрія Андруховича, яку, очевидно, варто розцінювати як звернення до українців...