Блог Клубу любителів лазні

Без віника ніяк)

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

Народна мудрість гласить: Баня без віника , як клумба без квітів. Тому вперед! Всі у лазню з віником!!!

Але спочатку завітайте за віником до магазину «Ліка-Комфорт», в якому досвідчені продавці нададуть Вам максимальну допомогу у виборі цього важливого банного атрибуту!!!

Без віника баня втрачає свою значимість. Любителі бані стверджують, що кожний вид віника має свій цілющий ефект. Віник в лазні всім начальник, віник в лазні пан. Яка ж лазня може обійтися без нього. Віник покращує обмін речовин, очищає пори. Після вінцевого масажу виводяться з організму непотрібні шлаки. Фітонциди, які містяться в листі віника і в травах нейтралізують хвороботворні мікроби.

Березовий віник очищає шкіру при схильності до висипань і гнійників, прискорює загоєння ран, надає заспокійливої дії, допомагає при болях у м'язах і суглобах після вправ і фізичних навантажень, сприяє поліпшенню вентиляції легенів. Березовий віник поліпшить настрій, заспокоїть організм, зміцнить волосся, знищить лупу, усуне висип і гнійнички.

Дубовий віник славиться протизапальною дією, очищає пори і підходить людям з жирною шкірою. Він робить шкіру матовою і пружною, надає сильної протизапальної дії. Аромат дуба перешкоджає надмірному підвищенню артеріального тиску в парильні. До того ж він заспокоює нервову систему і знімає стрес.

Кропив'яний віник - незамінний для лікування ревматизму, радикуліту, артриту, подагри. Його застосовують при будь-яких болях у спині, суглобах, при простудній "ломоті". покращує кровообіг, є прекрасним антисептичним, ранозагоювальним засобом. Масаж корисний для лікування та профілактики атеросклерозу, допомагає при хворобах нирок і печінки.

Липовий віник - усуває головний біль, заспокоює нервову систему, очищає нирки за рахунок м'якого сечогінного ефекту, сприяє потовиділенню, швидкому загоєнню ран, має жарознижувальну дію. Має заспокійливий, розслаблюючий ефект, володіє сильною дезинфікуючою властивістю. Розширює бронхи, збільшує відділення мокроти. Такий віник корисний при грипозному захворюванні.

Віник з шовковиці знімає спазми при бронхітах, кашлі. Антисептик. Знищує хвороботворні мікроорганізми на шкірі. Очищує легені та дихальні шляхи. Корисний при подразненні шкіри – усуває висип і гнійники.

Від кашлю, нежитю й болю в горлі позбавить евкаліптовий віник. Протизапальний, антибактеріальний. Евкаліптова олія активізує дихання, очищає дихальні шляхи, сприяє загоєнню і виведенню мокроти при кашлі і запальних захворюваннях. Пари, що утворюються при випарі в лазні, перешкоджають поширенню мікробів у повітрі. Дуже хороший евкаліптовий віник для тих, хто переніс туберкульозні захворювання.

Віник з черемхи – це віник з особливими бактерицидними властивостями. Саме тому його використовують у боротьбі з грибковими захворюваннями. Але зловживати таким віником не можна - він може викликати головний біль. Створює в парній аромат молотого мигдалю. 

Масаж віником з вишні корисний для будь-якого типу шкіри. Вишня володіє протизапальною, антисептичною, антиоксидантною дією. Лист вишні являється природнім антибіотиком. Прискорює згортання крові. Свіже вишневе листя  застосовують при зовнішніх кровотечах. Тампони, змочені настоєм листя, використовують для зупинки носової кровотечі. Використання вишневого віника стимулює вироблення чоловічих і жіночих гормонів, тому в давнину йому приписували збуджуючі властивості. Створює ніжний аромат в лазні.

Паріння віником – ціле мистецтво. Є декілька «золотих» правил, які потрібно дотримувати обов'язково:

1. Віник має бути вологим. Його потрібно періодично змочувати в теплій воді.

2. Суть паріння з віником не в тому, щоб відшмагати один одного, що є сили. Віник – це не знаряддя для тортур. Ним нагнітають жар, масажують шкіру. Тому рухи банщика мають бути м'якими, віником треба лише злегка торкатися тіла.

3. Якщо в парній дуже жарко, махайте віником обережніше. Пар може сильно обпекти шкіру.

Тож гарного Вам паріння!!!
 
Коментарі -
Зачекайте...