Васько Наталия Ивановна

Обережно! Стрес!!!

Васько Наталія

 

                                 Повноцінне живлення нашого організму і рух  – важливі  фактори забезпечення здорової  та міцної імунної системи. Які ще чинники впливають на нашу імунну систему?

     Сон. Здоровий, повноцінний, глибокий сон. На важливість його вказує хоча б той факт, що майже третину свого життя людина витрачає на сон. Всі напевно знають, що спати треба в добре провітреному приміщенні, затемненому, бажано ізольованому від звуків і шумів. Про це багато написано і багато говориться. Тривалість сну дорослої людини має бути 7, 8 годин і т.д.

Я не буду переповідати істини, давно всім відомі,  хочу лише загострити вашу увагу на деяких важливих моментах.

        Перший. Скільки треба спати дорослій людині, щоб максимально відновити сили для наступного робочого дня? У Ведах,  найдревнішому джерелі священних текстів, дорослій людині   рекомендується спати 6 годин. Сон понад цю норму не приносить користі людині і може бути навіть шкідливим, говориться у священному писанні. Ми можемо погоджуватися або не погоджуватися з цим твердженням, але на світі є чимало людей, які сплять мало (але ефективно) і це не заважає їм вести дуже активний спосіб життя.

       Другий. Дуже важливо лягати спати не пізніше 11 години вечора. Чому так?  Адже багато людей засиджуються біля телевізора далеко за північ.  Людське життя підпорядковане циклічним ритмам. Наприклад, зміна дня і ночі. Вдень людина працює, а вночі повинна відпочивати. Так і наші внутрішні органи, вони трудяться не цілий день. Максимально активні вони лише дві години на добу, потім їх тонус поступово  слабнеі вони засинають і дві години глибоко сплять. Так от, серце людини якраз з 11 і до 1 години повинно глибоко спати, а якщо ми не забезпечуємо відпочинок серцю, то воно швидко втомлюється і старіє, а разом з ним втомлюємося і швидко старіємоі ми з вами.  Я думаю ні для кого не є секретом, що постійно втомлена людина має слабкий імунітет.

         Третій момент. З яким настроєм ми йдемо у ліжко. Здається дрібниця. Ви ніколи не прокидалися з відчуттям ще більшої втоми ніж напередодні, коли лягали спати? Ніби й зовсім не спали… Це тому, що всі негаразди дня ви понесли з собою у ліжко.   Цьому можна зарадити? Цьому треба зарадити! Дві надзвичайно прості вправи допоможуть Вам скинути фізичне напруження  і втому.

         Вправа перша. Сядьте, обхопіть коліна руками і покачайтеся роликом на спині туди і назад. Після виконання цієї вправи ви відчуєте як випрямиться  ваш хребет, розслабляться м’язи спини.

        Вправа друга. Ляжте на спину, підніміть ноги і руки вгору під прямим кутом дотіла і потрусіть ними швидко-швидко протягом однієї-двох хвилин.

        До цих вправ було б добре додати ще масаж стоп, адже на стопах знаходяться проекціївсіх органів і це на додачу до всього, просто дуже приємна процедура, яка підніме вам настрій.

        На завершення  – теплий душ, який добряче розслабляє тіло. Можна робити і душ-медитацію, якщо з якихось причин звичайний душ не можна організувати. Як саме: уявляєте себе під теплим душем або під потоками дощу або водоспаду. Тут бажано включити на повну силу свою уяву. Уявляйте кришталево чисті потоки води, які лагідно омивають Ваше тіло і забирають з собою всі негаразди дня, що минув, втому, роздратування, поганий настрій, негативні думки. Відчуйте як очищається кожна клітинка вашого тіла, наповнюється здоров’ям, силою, спокоєм.Можна об’єднати реальний душ і медитацію. Експериментуйте!

Головне – позитивний результат.

        Потихеньку ми добралися і до психологічних навантажень, які сьогодні стають все могутнішим фактором впливу на нас і на нашу імунну систему. Слово «стрес» зараз вживають навіть малі діти. Як захиститися від стресів? Якими знаннями треба володіти, щоб не піддаватися їхній руйнівній дії?

         Про те, що таке стреси і як захиститися від стресів написано дуже багато, але методики відносно того як контролювати свій стан і міру впливу самого стресу, якого зазнаєш, я не зустрічала. Погодьтеся, кожна людина дуже індивідуально реагує на певну ситуацію. Хтось сприймає  як трагедію те, що іншого зовсім не зачіпає. Проблема ще й у тому, що ми навчилися придушувати свої стреси і накопичуємо їх у собі.

         Другий рівень системи Жим Лам «Срібні ворота» повністю присвячено психологічному і енергетичному захисту організму і побудові сильної й життєздатної імунної системи. З часом я поділюся цими необхідними  для кожної людини знаннями(матеріал дуже об’ємний), а в рамках даної статті я намагаюся лише ознайомити вас із методикою визначення свого енергетичного стану або рівня життєвої сили. Вважаю, що надзвичайно важливо вміти оцінювати свій стан у будь-який момент.

         Кожна людина може набрати і утримувати в собі лише певний об’єм енергії або життєвої сили. В залежності від її кількості в певний момент, людина переживає особливий емоційний і енергетичний стани. Весь діапазон станів знаходиться між повним виснаженням організму(смерть) і максимальним наповненням енергією(коли сила ллється через край). Для простоти весь простір між цими крайніми точками можна поділити на 10 рівнів. Між 5 і 6 пунктами знаходиться нейтральний стан, що має умовну назву «Сіра лінія». Нижче від Сірої лінії знаходяться ступені енергетичного голоду, а вище – енергетичного насичення.

       Перший рівень «Пустота». Повна відсутність енергії на цьому рівні веде до згасання всіх життєвих процесів і смерті. Вивести людину з такого стану надзвичайно важко.

      Другий рівень «Безсилля». На цьому рівні настільки мало енергії, що людина не має сил і бажання жити. Виходити людині з цього стану дуже важко і самостійно майже неможливо, тому  їй потрібна допомога і підтримка. Чия? Насамперед, близьких людей, священика, психолога, інструктора.

       Третій рівень «Хвороба». Люди, які опинилися тут знаходяться в дуже нестабільному стані і легко можуть скотитися нижче. Дуже важливо, опираючись на інстинкт самозбереження,  навчити таких людей наповнюватися життєвою силою.

        Четвертий рівень «Хронічна втома». Тут спостерігається неперервна утомлюваність  від усього. Тут будь який рух або дія дратують і доводять до бажання все кинути.

        П’ятий рівень «Кріт». На цьому рівні виникає бажання сховатися від оточуючого світу, відсидітися, відлежатися, набратися сил. Сама людина сприймає цей стан як тимчасовий, як відпочинок перед наступними діями.

        Між 5 і 6 рівнями знаходиться «Сіра лінія байдужості». Це дуже тонка границя між дією і бездіяльністю. Це не окремий стан, а скоріше за все сигнальна лінія. Небезпека цього положення полягає в тому, що сама людина, що потрапляє сюди не усвідомлює свого стану.  В розмові такої людини все частіше звучать такі фрази: «Я не знаю. Мені все рівно. Відчепіться від мене. Роби, що хочеш. Я не можу прийняти рішення».

        Шостий рівень «Ранок». Людина, що піднялася над «Сірою лінією» уже проявляє інтерес до оточуючого середовища. Розуміє, що треба рухатися і діяти, але для цього у неї ще замало сил.

        Сьомий рівень «Зацікавленість».Починають проявлятися емоції, реакція на досягнутий результат. Росте інтерес до зовнішнього світу, появляється зацікавленість у чомусь. У взаємовідносинах починає з’являтися терпимість.

         Восьмий рівень «Радість життя». Людина на цьому рівні може відчувати сильні емоції, може виконувати багато роботи. У відносинах з іншими людьми починає проявлятися доброзичливість.

         Дев’ятий рівень «Могутність». Такий рівень життєвих сил характеризується як творчий підйом, як стан переможця. Людина починає приймати на себе відповідальність і починає вести себе як лідер.

         Десятий рівень «Ентузіазм». Найвища точка психологічної і енергетичної наповненості.

Людина перебуває у стані постійного натхнення і ентузіазму.

         Природою так закладено , щоб людина постійно перебувала на рівні «Могутність» і «Ентузіазм». Людство давно розучилося жити за природними законами і ми навіть не підозрюємо наскільки легко і просто наповнюватися позитивною енергією від тієї ж таки природи.

         Підсумуємо. Загальна методика така:

 

  1. Оцінюємо на якому рівні знаходимося в даний момент. Навіть протягом дня наш стан може змінюватися.
  2. Намагаємося не опускатися нижче.
  3. Для підвищення рівня використовуємо всі відоміспособи наповнення енергією, окрім використання енергії інших людей. Треба намагатися завжди займати найвищий можливий рівень.

    Для того, щоб завжди бути у найкращій формі, треба робити діагностику свого стану вранці, в середині дня і ввечері і відповідно коригувати свій стан. Особливо треба бути пильними увечері, якщо відчуваєте пониження свого рівня обов’язково підніміть його, тобто не несіть свої проблеми в ліжко. Вирішуйте їх раніше.

     Як наповнитися енергією? На заняттях ми вивчаємо техніки швидкого наповнення себе енергією і техніки психоенергетичного захисту, щоб у життєвих колізіях не втрачати енергію і вміти утримувати її.

     Але навіть людина, спеціально не підготовлена, може успішно скористатися простими природними методами набору позитивної енергії. Які вони? Перше найдоступніше, найсильніше і найчистіше джерело енергії – це молитва. Колективна молитва дає ще могутніший результат. Потім, безпосередній контакт із живою природою. Якщо хоча б один вихідний день можете провести на свіжому повітрі за межами міста – просто чудово.

     Як безпосередньо набирати енергію? Станьте обличчям до сонця підніміть розкриті долоні вгору і набирайте енергію сонця скільки потрібно. Якщо погода хмарна і сонечка не видно, це абсолютно не вплине на результат – ви також наповнитеся енергією. Так само можна набрати і енергію землі, стоячи на землі (влітку бажано босими ногами) і відчувати як сила землі вливається через стопи в ваше тіло. Дуже важливо в такі моменти наповнитися любов’ю і вдячністю до Сонечка і матінки-Землі. У містах добре накопичують енергію сонця великі будівлі, тому досить прикласти долоні до стіни будинку і потримати їх так деякий час. Кращий ефект буде у другій половині дня.

        Якщо ці поради здадуться вам надто простими, щоб дати вагомий результат, пам’ятайте, що лише регулярні заняття дають будь-який результат.

       

        Я бажаю Вам зробити Ваш сон шедевром і завжди знаходитися на рівні «Могутність» та «Ентузіазм»!

 

 

 

 

 

          

Коментарі -
Зачекайте...