Блог Лампа Аладдіна

Як підібрати зимовий одяг для маленьких модників

Лампа Аладдіна

Кожна мама хоча б один раз задавалася питанням: "Як вибрати зимовий одяг дитині?" Які матеріали краще вибрати, які особливості повинні бути, щоб збиратися на прогулянку було швидко і просто? Яким повиннен бути одяг для малюка, щоб у конверті, незважаючи на низьку температуру, було затишно і тепло, а у комбінезоні зручно гратися, бігати, кататися з гірки? І що ж краще вибрати дитині - комбінезон або куртку з штанями?

Спробуємо розібратися разом.

Для новонародженого теплий конверт для прогулянок необхідний взимку. Конверти можна використовувати в автомобільному кріслі. В умовах холодної зими найкраще підійде конверт з натурального хутра, приміром, з овчини. Нерідко у таких конвертів є блискавка по периметру, завдяки якій можна відокремити верхню частину від нижньої і використовувати частини по-окремо. Існують і моделі з блискавкою посередині, які можуть перетворюватися із звичайну плоску підстилку. Для активних малюків підійдуть моделі з каптуром і рукавами.

При виборі комбінезона потрібно враховувати вік дитини і деякі конструктивні особливості виробу. Адже навіть найменші деталі зимового одягу можуть зробити його особливо теплим і зручним. Для малюків до року комбінезон потрібно вибирати такий, щоб він легко і швидко одягався і знімався. Особливо зручні моделі з двома блискавками, які йдуть в "ніжки", або ж моделі з однією косою блискавкою, яка вшита від плеча до низу протилежної штанини. Також для малюків такого віку важливо вибрати максимально "беззвучну" модель, у якої не шарудить голосно тканина, а липучки і блискавки мають м'який тихий хід. Це корисно в разі, якщо дитина повертається з прогулянки сплячою, і її потрібно роздягнути і укласти в ліжечко, не розбудивши.

Особливої ??уваги заслуговує блискавка. Вона повинна бути якісною, без деформованих ланок. Хід блискавки повинен бути не тугим, але і не легким. Зовні блискавка повинна бути закрита захисною плівкою для захисту від вітру. Також повинен бути внутрішній клапан, що захищає від попадання одягу в зубчики блискавки. Не менш корисна захист від прищеплення, завдяки якому блискавка не "вкусить" маля за підборіддя. Враховуючи всі ці деталі, при покупці комбінезона кілька разів застебніть-розстебніть всі блискавки, щоб оцінити їхню роботу і зовнішній вигляд.

Комбінезони для немовлят повинні бути з ідеально рівною спинкою. Ніжки, що закінчуються манжетою на гумці, захищають ніжку дитини від вітру і холоду. Резиночки-штрипки, пристібається гудзиками до штанців, використовуються для того, щоб штанці не задирались, і щоб сніг не потрапляв під них.

Комбінезон для дитини, яка ходить або вчиться ходити, повинен бути без надто об'ємних і дутих штанин. Вони ускладнюють невпевнені дитячі руху. Якщо ж дитина ще не ходить, то можна придбати комбінезон-трансформер. Така модель особливо зручна, якщо дитина однаково часто переміщається в автокріслі і візку.

Одяг дитини старше 3 років можна змінити на роздільний комплект з куртки і штанів. Саме в цей час діти прощаються з памперсами, і відвідувати туалет в такому костюмі буде простіше. У випадку, якщо дитині жарко, куртку можна зняти, а якщо повернувся з прогулянки дитина схожа на сажотруса, то штани можна легко випрати окремо від куртки.

Зимовий одяг дитині можна підбирати за приблизно однаковим параметрами. Це встосується як комбінезонів, так і курток. Звичайно, при виборі курток потрібно враховувати й інші нюанси. Довжина куртки повинна бути приблизно до середини стегна. Зимова куртка повинна володіти запасом на светр і циркуляцію повітря. Повинна також бути нижня затяжка, щоб зберегти тепло.

Штанці краще за все підібрати у вигляді напівкомбінезона. Напівкомбінезон з передньою блискавкою легше одягати дитині самостійно. Для цього можна лише раз відрегулювати довжину лямок.

З 5-6 років дитині можна придбати штани на резинці та подовжену куртку. При купівлі дівчачих курток з блискітками і стразами потрібно враховувати якість виробу, інакше після першого прання вся краса може зникнути і суттєво засмутити дитину. Як результат - дитина щоразу відмовлятиметься одягати таку куртку.

Не менш важливо правильно вибрати матеріали, з яких виготовлена ??річ. Зовнішня тканина курток, комбінезонів і напівкомбінезонів повинна бути дуже м'якою, бажано брудовідштовхуючою, вологонепроникною і непідвладною вітру. Підкладка повинна бути добре зшита. Для зимового одягу дитині підійде підкладка з фланелі, флісу, фуле, бавовняного трикотажу.

Як утеплювач найчастіше використовується пух з меленими пір'ям гусака. У такому одязі малюк не замерзне навіть у люті морози. Але пуховики вимагають значного догляду. Обов'язково дотримуйтеся вказівок на ярлику з сушіння, прання та зберігання виробу.

Куртки та комбінезони з синтетичними наповнювачами набагато легше переносять прання, на відміну від пуховиків. Крім цього, теплозберігаючі якості таких речей нітрохи не гірше натурального пуху. Штучні пуховики дуже тонкі. Тому під комбінезон модно одягати тільки один шар одягу, а дитині від цього значно легше рухатися.

Вже сьогодні ви зможете знайти у нас широкий вибір зимового одягу для дітей. Від новонароджених карапузиків, до вибагливих модниць і модників. Три найбільш акутальні речі на зиму, ви знайдете на наших поличках за цінами: зимові утеплені куртки - від 175 грн., теплі шапочки - від 35 грн., зимові чобітки - від 95грн.

Враховуючи всі описані вище деталі, ви без зусиль зможете підібрати зимовий одяг дитині, який буде радувати і вас і ваших маленьких модників.

Магазин дитячих мрій "Лампа Аладдіна" - Мукачево, вул. Достоєвського, 2а (Старий пасаж).
 

Коментарі -
Зачекайте...