Блог Лампа Аладдіна

Подарунки дітям. Значення іграшок у житті дитини!

Лампа Аладдіна

Свята, дні народження чи просто бажання зробити дитині сюрприз, викликає у батьків довготривалі роздуми. Так що ж купити? Який подарок буде безпечним, цікавим і принесе задоволення та користь дитині? Ми спробуємо всі іграшки поділити (умовно) на важливі категорії в житті дітей.

1. Іграшки для розвитку творчості.

Якщо вдома вже є фарби, пластилін, клей та кольоровий папір, то можна придбати готові набори для творчості, розраховані на різні вікові групи від 3-х до 15 років. В таких наборах можна розфарбувати, зліпити, зібрати автомобіль чи літак, нарядити ляльку, зробити листівку чи фото-рамку та багато іншого. Набори, в яких можна нанизати з бісеру браслети, буси або інші прикраси, зшити  м’яку іграшку, альбоми для аплікацій з товстими контурними лініями та прикладами, альбоми для малювання з прикладами завдань допоможуть малюку засвоїти ази художньої майстерності.

2. Книги.

Їх доречно дарувати у будь-якій ситуації та до будь-якого свята. На будь який смак є: вірші, розповіді, пригоди, фантастика, наукова література, енциклопедії і навіть романи(для старших дітей). Казки, книжки – пазли, книжки –іграшки стануть гарною допомогою малюку, що прагне  поринути у казковий світ, де він може зустрітись зі своїми улюбленими героями.  Читання, та навіть, слухання формує розвиток мовлення та допомагають у процесі мислення.

3. Розвиток.

іграшки, що сприяють розвитку розумових здібностей: кубики,   конструктора, пірамідки, різноманітні сортери та багато інших іграшок, за допомогою яких, дитина вчиться самостійно робити контроль над власними помилками, думає  над наступними діями.

4. Іграшки для імітування діяльності дорослих.

До цієї категорії ми віднесемо:  кухню та посуд, побутову техніку (пральну машину, праску, міксер та ін.),  інструменти (молоток, шуруповерти);  коляски, іграшкові меблі машини, магазини (касові апарати), музичні інструменти, набори лікарів та інші предмети, що зв’язані з професійною діяльністю батьків. Ось коли батьки можуть в діях власних дітей впізнати себе, оцінити свою професійну діяльність. Через такі іграшки дитина освоює функціональне призначення предметів.

5. Настільні ігри.

Неповторний для всієї родини вид розваг. Така гра є джерелом позитивних емоцій та допомогою у  єднанні  родини.

6. Мілкі іграшки, що дарують радість!

Мілкі іграшки, типу мильних бульбашок, значків, «попригунчіків», наліпок та ін. мають не менше значення для дитини, як і величезний автомобіль чи лялька.  Цінність подарунка для дитини вимірюється не вартістю, а увагою до його зацікавленостей.

7. Речі, посуд, засоби гігієни.

Можливо, речі, у якості подарунків, не багатьом дітям принесуть задоволення , але посуд або шампунь із зображенням улюбленого персонажу не залишить байдужою вашу дитину!

А ще, шановні дорослі, не забувайте про такі, не матеріальні подарунки, як похід з дитиною у цирк, кіно, театр чи просто на дитячий ігровий майданчик!

І хай збуваються мрії Ваших дітей!

Коментарі -
Зачекайте...