Блог Володимира Тарасюка

Гандбольні «Карпати»: післяслово до старту нового чемпіонату

Тарасюк Володимир Кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Ужгородського національного університету, член Асоціації спортивних журналістів України, член Національної спілки журналістів України.

У міжсезоння ужгородські «Карпати» зазнали значних кадрових змін. Лави команди залишили Тетяна Сапроненко, Олена Карпинець і Габріела Калинич. Через травму на тривалий час вибула Наталія Гайович. У декретну відпустку пішли Аліса Шолковська і Анжела Трав’ян. Натомість із Києва до Ужгорода перебралася Владлена Рибкіна. Колектив поповнили й учорашні запоріжанки із розформованого «ЗДІА» Ірина Лозинська, Ольга Передерій та Інна Малюченко. А ще воротарка із Закарпатської СДЮШО «Карпати» Юдіт Балог. Попри це Борису Петровському вдалося награти боєздатний колектив, який на старті нового чемпіонату засвідчив: до снаги поборотися й за золоті нагороди. Адже команда в першому з’їзному турі вдома виграла всі поєдинки: у львівської «Галичанки» – 41:17, київського «Спартака» – 27:26, ірпінського «Податкового університету» – 27:23, херсонської «Дніпрянки» – 32:24 й чемпіона країни криворізької «Спарти» – 34:32.

Звичайно, сказати, що перший тур не виявив серйозних огріхів у грі «Карпат», не можна. Про це засвідчили, зокрема, поєдинки з основними конкурентками – дівчатами з Києва й Ірпіня, а також із криворізькою «Спартою». У матчі з податківками й криворіжанками закарпатки перші тайми навіть програли, а зі «Спартою», якби суперниці за 10 секунд до фінальної сирени влучили не в бокову стійку, а у ворота, узагалі могли розраховувати щонайбільше на нічию. Правда, заради справедливості слід сказати, що на останню гру в турі господарки виходили з травмами практично половини гравців  «основи». Проте традиційні козирі команди – колективна гра в захисті й нападі, уміння швидко контратакувати й після перерви додавати в діях – зробили свою справу.

Особливо слід виділити впевнену гру голкіпера Ірини Яблонської, самовіддані дії в нападі й захисті травмованих Наталії Туркало й Наталії Петровської, бомбардирські якості новачків Інни Малюченко та при виконанні семиметрових штатного пенальтиста Ірини Лозинської. Ефективно підключалися до нападу й захисту команди Наталія Семаль, Беата Смерека, Юлія Коломоєць, Катерина Олексюк. Загалом добре виконали покладені на них «епізодичні ролі» Марина Лєбєдєва, Ірина Проніна, новачки Ольга Передерій та Владлена Рибкіна. Справжнім відкриттям чемпіонату стала юна місцева дебютантка Юдіт Балог. Вона відмінно зарекомендувала себе у воротах при парируванні гандбольних пенальті.

Якщо закарпатки додадуть у сконцентрованості, зіграності, підвищать і без того в цілому високий коефіцієнт точних пасів, суперникам буде дуже важко переграти свого основного конкурента. 

Коментарі -
Зачекайте...