Блог Оксани Синявської

Сусіди-друзі чи вороги?

Синявська Оксана

 

 

Сусіди супроводжують нас всюди, по-парті, по-дому, по-площадці на поверсі, який ми з ним ділимо. Бувають ще сусіди по-дачі, по-відпочинку, по-офісу і т.д. Навіть у країн є сусіди які з ними межують, але то інша історія, більш глобальніша. Пам’ятаю, бабуся з Хмельниччини розказувала , як раніше сусіди сварились за межу( кордон , який розділяв подвір'я чи город між сусідами). Сьогодні довилось подумати , які зараз бувають сусіди та  які у нас з ними стосунки, чи проблеми.

Згадалась історія з Києва, там за 6 років проживання, довилось пожити в різних районах. Але з сусідами там проблеми мені не траплялись, можливо тому, що в цьому місті такий потік людей , що вони не встигають або не прагнуть знайомитись і бути сусідами?

 Була в мене там сусіда тьотя Валя (дуууже цікава жінка, у цікавому віці і з пишними формами))цікавилась всім: хто прийшов, пішов, зайшов, робив і.тд. Так як ми з нею жили на одній площадці, вона була у повному курсі мого життя. Якось до мене прийшли в гості власники квартири, а тьотя Валя не встигла подивитись хто зайшов, навіть відкривши свої двері. Але вона , хотіла знати все, тому йшла до-кінця. Подзвонила мені в двері я відкриваю і бачу , що тьотя Валя у нижній білизні. Вона не говорить мені ні слова і направляє своє тіло в квартиру, я пропускаю . Зрозуміло , що побачивши її мої гості розгубились , але за-стіл запросили. Тьотя Валя розуміючи , що цікавість втамовано- всі свої,говорть- ні, сідати не буду, йду додому, бачите я сьогодні «по-спортівному вся» і показує на свій одяг(хоча його не було). І пішла , але слова «я сьогодні по-спортивному вся» залишились в нас на довго. Таким чином маємо першу категорію сусідів-ті, що хочуть все знати. Є ще такі сусіди, які дуже болісно переносять зміни на краще у вашому житті і відповідно, вашій оселі .

Є й такі ,які поділяться з тобою не тільки хорошою звісткою чи шматком торту, але й допоможуть коли треба. Та я мала нагоду зустрітись , ще з такою категорією, як ті, хто шукає привід для конфлікту. Вчора був дощ, і ні для кого то не новина . але сьогодні в 12 дня мої згадали, що я їх топлю. Їдучи з роботи в таксі, мої думки зайшли настільки далеко:

- прийдеться робити сусідам ремонт у всій кв.,

- я відкрию двері а на мене хвиля води,

- з балкону стікає мій одяг і взуття.

Я їхала і думала , що я люблю більше, виявляється взуття і робити ремонт сусідам. Але оселя зустріла мене мирною і сухою. Коли прийшла дізнаватись як спасати сусідів, виявилось що в них теж проблем не має, о крім холодильника який потік(трішки), та до мого переїзду такого не траплялось, тому винна в цьому я і можливо дощ.

Сьогодні конфлікт з приводу кордону , який розділяє город між сусідами , відійшов на другий план, але межа у кожного своя. І нам вирішувати яки стосунки будувати з сусідами –дружні чи ні? Я за дружні!

Коментарі -
Зачекайте...