Блог редакції порталу "Мукачево.нет"

Мукачево.net офіційно оновився та прилаштував Гаррі Поттера

� едакція Мукачево.net

Вчора в офісі компанії «ТранСофтГрупа» ми презентували оновлену версію Мукачево.net, яка вже більше тижня успішно працює в мережі.

Раді, що на наше запрошення відгукнулися так багато колег: Ужгородський прес-клуб у повному складі, головні редактори провідних газет краю – Петро Гойс, Юрій Клованич, Лариса Подоляк, професор Сергій Федака, директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, власкор Бі-Бі-Сі Олександр Попович, журналісти Олександр Ворошилов та Юрій Кравчук, першовідкривач Інтернету в Закарпатті Олександр Богданов, прес-секретар міського голови Ужгорода Алла Хаятова, знімальна група телеканалу «М-студіо», блогер та Інтернет-аналітик Сергій Пішковцій, головний редактор Інтернет-видання «Панорама Мукачева» Іван Гарагонич, журналіст Інтернет-видання «Вся Закарпатська правда» Олександра Машіка.

Наш головний редактор Дмитро Тужанський та керівник групи розробників, провідний програміст ТранСофтГрупи Мирослав Добра розповіли усім присутнім про особливості оновлення сайту.

«Як тільки нова команда взялася за Мукачево.net, відразу було підняте питання необхідності зміни дизайну сайта. Було кілька варіантів, концепцій. Те, що сьогодні реалізовано та презентовано, є втіленням внутрішньої стратегії розвитку на рік. За нею Мукачево.net працює з грудня минулого року», – зауважив Дмитро Тужанський.

«Попередня версія сайту була розроблена на основі технологій PHP та MySQL. З минулого року ми перейшли на найсучасніші технології Microsoft (в минулому році «ТранСофтГрупа» стала «Золотим партнером» Microsoft), цей статус підтверджено й цьогорічною сертифікацією – ред.), зокрема і у веб-розробці. Код для Мукачево.net писала група у складі трьох чоловік. Якщо вирахувати чистий робочий час, витрачений на розробку цього сайту, то це близько двох з половиною місяців», – повідомив на презентації провідний інженер-програміст ТранСофтГрупи та керівник групи-розробників сайту Мирослав Добра, зазначивши, що оновлений Мукачево.net є бета версією сайту, і щодня спеціалісти працюють над її оптимізацією та вдосконаленням.

На жаль, не змогли бути присутніми на презентації молоді дизайнери з Jump Communications. «Це люди, які працюють у різних дизайнерських агентствах, продакшн-студіях. Керував дизайнерською групою Віталій Гряділь. Є ідея, що співпраця ТранСофтГрупи та Jump Communications не обмежиться виключно Мукачево.net, і на ринку зокрема Закарпаття з’являться нові якісні web-продукти», – повідомив присутнім Дмитро Тужанський.

Офіційна частина презентації завершилася запитаннями: і про можливості вдосконалення ресурсу, додаткових зручностей у користуванні сайтом, і про редакційну політику сайту та стороннього впливу на неї, про партнерство з іншими ЗМІ, про нові проекти, у тому числі соціальні.

Неофіційна частина пройшла у невимушеній товариській атмосфері. Нас продовжували вітати з 10-річчям та оновлення сайту, радили, запитували. Крім того, спільними зусиллями, закарпатські журналісти знайшли нового господаря для собаки, схожої на Гаррі Поттери. Прихистити симпатичну тваринку пообіцяв головний редактор газети «РІО» Петро Гойс.

Окрема велика подяка за вино, колекційну книгу і кактус.

І, звісно, дякуємо Олександру Поповичу за фото і знімальній групі телеканалу «М-студіо», які зафіксували усе на камери. Між іншим, дивіться сюжет про нас усіх в розділі «Онлайн-мовлення» сьогодні 0 19.00 та 21.30.

Коментарі -
Зачекайте...