Блог Олександра Гавроша

«ДАЄШ БАБУ»!

Гаврош Олександр Журналіст, Письменник, Член Асоціації українських письменників

Уряд Азарова почали критикувати вже навіть феміністки. А й справді, як так сталося, що в країні, де більшість населення складають жінки, серед 47 міністрів, не виявилося жодної (!) жінки.

Ось що пише з цього приводу «Україна молода».

Міністри ліфчиків

Активістки «Фемен» атакували уряд, у якому немає жодної жінки

Андрій СВИРИДОВСЬКИЙ 

Коло інтересів дівочого руху «Фемен» надзвичайно широке — від сучасного мистецтва й спорту до політики. Але про що не йшлося б, аргументи епатажних краль сталі: вони послідовно виражають свою позицію оголеними принадами. Вчора ж «Фемен» зрадив сам собі й виказував своє обурення в... одягненому вигляді. Протестували дівчата проти недотримання гендерного паритету в новому Кабміні.

Дівчата вбралися в ділові костюми і прийшли до будинку уряду на вулицю Грушевського, де саме відбувалося перше засідання Кабінету Міністрів. Активістки вимагали дозволу пройти до приміщення, називаючи себе «міністрами швабр, віників, борщу, брудних тарілок» тощо. Але наштовхнулися на спротив масованої охорони.

Міліціонери не були налаштовані на ігри та жарти, а цілком серйозно вимагали перепусток та не дозволяли пройти навіть за ріг урядової будівлі. Це не зупинило «феменок», і вони — з плакатами «Даєш бабу!» та скандуванням «Пустіть в Кабмін!» — спробували прорватися по проїжджій частині. Найактивніша з кобіт, Інна Шевченко, зробила відчайдушну спробу перелізти через шлагбаум, але невдовзі опинилася в міліцейському «бобику». Перед цим дівчата таки згадали свою сутність і почали потроху роздягатися. Але міліція допустила стриптиз не далі скинутих піджаків.

«Такого ще ніколи не бувало! Раніше ми могли проходити до будь–яких офіційних установ, а зараз нас почали затримувати», — обурюється голова руху Ганна Гуцол.

Зрештою активісток відтіснили на протилежний бік вулиці, де вони змогли докричати свої гасла. Одна з «феменок» вилізла на пагорб і, демонструючи чашечку бюстгальтера, що вибилася з напіврозстібнутої сорочки, оголосила: «В Україні грубо порушують права жінок! У нас надзвичайно великий уряд, але там не знайшлося місця для жодної жінки. Ми вимагаємо перегляду кадрового складу Кабінету Міністрів!».

Насамкінець дівчата кинули «портфелі» «міністрів брудних шкарпеток» у напрямку будинку уряду і вирушили визволяти соратницю з Печерського відділу міліції. Через дві години її відпустили, звинувативши в хуліганстві.

Коментарі -
Зачекайте...