Блог Павла Білецького

Закарпатський Комітет народного опору мітингував на кордоні з ЄС

Білецький Павло Журналіст газет "Трибуна" і "Високий Замок". Голова Ужгородської міської організації політичної партії "Молода Україна". Люблю футбол, спілкування з людьми. Одружений. Виховую доньку.

26 квітня новостворений закарпатський комітет народного опору на кордоні України з ЄС провів першу акцію проти харківських угод Януковича.

Близько 30-40 представників націонал-патріотичних сил Ужгорода й Закарпаття з плакатами в руках провели півгодинний мітинг-протест. Люди тримали в руках полотна з надписами: «Україна — не колонія», «Зганьбивши присягу — під трибунал», «Російський флот у Криму. Президент — не Герасим, Україна — не Муму», «Зганьбивши присягу — під трибунал!», «2017 — Go home!» та ще багато промовистих гасел.

Впадав у око чемодан із надписом: «ДМБ — 2017» та плакат, написаний словацькою мовою, на якому йшлося: «Сьогодні Чорне море, завтра — Ширава». (Ширава — мальовниче озеро у сусідів-словаків). До речі, всі учасники мітингу від різних політичних сил прийшли без партійної символіки, лише з прапорами України.

Співорганізатор акції голова обласного товариства «Просвіта» Павло Федака розповів, що мітинг проведено на кордоні не випадково. Цим представники націонал-патріотичних сил хочуть звернутися до ЄС, котрий висловлюється, що ніби проблеми з російським флотом їх ніяк не стосуються і що це — лише українсько-російська справа. І що головне, аби їм стабільно газ ішов.

— Але ж завтра чорний російський чобіт може опинитися і тут, де ми стоїмо — на кордоні зі Словаччиною, — каже Павло Федака. — Цікаво, як тоді «заспіває» Євросоюз?  

Під час мітингу з подібними думками виступили й представники КУНу, УНА-УНСО, ветерани визвольного руху та в’язні брежнєвських таборів.

Наразі закарпатський Комітет народного опору нараховує 11 осередків громадських організацій та політичних партій. Його учасники запрошують до співпраці всі небайдужі до долі України демократичні сили й обіцяють провести вже більше зібрання під час найближчої сесії Закарпатської обласної ради.

Коментарі -
Зачекайте...