Туристично - інформаційний центр м.Мукачево

QR-коди - загроза екскурсоводам чи комфорт для самостійних туристів?

Туристично-інформаційний центр Мукачево .

     Іноді, подорожуючи, зустрічаєш на фасадах будівель чи історичних пам'ятках значки QR-коду, - такі кубики з мілкими кубиками всередині. Що вони таке і для чого потрібні?


 

     QR-код розроблений і представлений японською компанією «Denso-Wave» в 1994 році. Абревіатура QR похідна від англійського "quick response", що перекладається як «швидка відповідь». Основна перевага QR-коду — це легке розпізнавання сканувальним обладнанням (в тому числі й фотокамерою мобільного телефона) для отримання, наприклад, інформації про історичну пам'ятку.


     Використання QR-кодів в пізнавальних цілях давно відомо за кордоном. Піонерами в цій сфері є японці: на початку 2000 року QR-коди проникли в Японії практично в усі сфери життя. Потім настала черга Європи і північно-американського континенту. В одному QR-коді можна закодувати до 4296 літер і цифр, а це приблизно 1 сторінка тексту шрифтом Arial з розміром 10. Надзвичайно зручно в QR-коді закодовувати посилання на інтернет сторінку. То ж не дивно, що QR-коди активно використовують у туризмі. Наприклад, у Львові об'єднання бізнесменів «Туристичний Рух Львова» розмістило QR-коди на понад 80 туристичних об'єктах. Це дає змогу туристам легко орієнтуватися в місті, навіть не знаючи української мови, тому що QR-коди встановлені кількома мовами.


     В цілому QR-коди могли б зробити наше місто більш дружнім для самостійних подорожей. Звичайно, при появі перших штрих-кодів на будівлях і пам'ятниках будуть звучати припущення, що вони можуть стати конкурентами професійним екскурсоводам. Однак в кожному такому маркері зашифрований зовсім невеликий обсяг інформації, тому ці інформаційні «точки» в більшій мірі орієнтовані на самостійних туристів і городян, які ніколи і не будуть шукати екскурсовода. Проте приверне увагу до Мукачева, як комфортного міста для самостійного туризму. Для людей (туристів) важливі емоції і живе спілкування (звичайно, якщо спілкування цікаве), і коли проводиться екскурсія, вона охоплює як мінімум три аспекти - візуальний, аудіальний і дотиковий. А  QR-коди мають тільки візуальний контакт. Тим більше, туристичним групам в 20-50 осіб зручніше і приємніше слухати досвідченого екскурсовода, ніж сканувати QR-коди і читати вголос лаконічну історичну інформацію з двох речень.

     А що ви думаєте з цього приводу?

Коментарі -
Зачекайте...