Туристично - інформаційний центр м.Мукачево

Вулична підсвітка центру - розкіш чи необхідність?

Туристично-інформаційний центр Мукачево .

     Туристи, що приїздять і зупиняються на ночівлю в Мукачеві, мають впевнену думку, що в Мукачеві увечері робити нічого. Магазини закриваються рано, а старий центр міста темний і не цікавий - про вечірню екскурсію центром навіть мови не йде. Чи праві вони?

Так підсвічена будівля парламенту в Будапешті - вам не хочеться зробити селфі на фоні парламенту?

Так підсвічена будівля парламенту в Будапешті - вам не хочеться зробити селфі на фоні парламенту?    

   У Львові вуличне освітлення на площі Ринок (туристичний центр Львова) було реконструйовано.  Основним елементом, який намагалися виділити з-поміж решти будівель, була міська ратуша. У Львові ліквідували надто яскраві вуличні ліхтарі, підсвітили головні будівлі центру Львова та вхід до Вірменської церкви.   

  В італійському містечку Падуя (населення 206 тис мешканців) кількість туристів за рік перевалила за 2 млн! Як стверджує мер цього міста, туристи в середньому зупиняються в Падуї на 1,45 доби. Тобто проводять день, ночують, ще пів дня і увечері від'їжджають. Увечері! Мерія робить все можливе, щоб туристи затримались ще на декілька годин і залишились ще на одну ночівлю. Бо це гроші в бюджет міста!

      Звісно вулиці в Падуї підсвічені, для зручності містян і туристів. Звісно, особливо підсвічені історичні будівлі - візитівки міста, щоб бути цікавими і увечері.  Візитівкою Мукачева в центрі є: міська ратуша, греко-католицька церква, римо-католицька церква, білий дім Ракоці, будівля театру, будівля готелю Стар, скульптури та пам'ятники... Як вони підсвічені? Як можуть затримати туриста в Мукачеві на вечірню екскурсію, атракцію, прогулянку?

           В центрі Мукачева занадто хаотичного освітлення. Занадто яскраві ліхтарі та рекламні щити спотворюють вигляд вечірнього Мукачева і акцентують увагу не на історичній спадщині, не на візитівках міста, а на будівлі банку чи аптеки.

     Загалом, на мою думку, акцентувати освітлення потрібно робити на важливих архітектурних елементах, а вулична забудова повинна бути підсвічена м’яким заливним світлом, і тільки окремі цінні елементи повинні виділятися точковим світлом. Тоді туристи отримають чудові враження від екскурсії вечірнім Мукачевом, екскурсоводи отримають роботу, ресторани клієнтів, а готелі постояльців. А далі Бюджет, за логікою))))

             А яка ваша думка?

 

Коментарі -
Зачекайте...