Блог Клубу любителів лазні

Як баня допомагає залишатися молодим

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

Погодьтеся, що на сьогоднішній день у багатьох з нас такі слова як «баня» і «сауна» викликають дивовижне відчуття блаженства, варто нам тільки їх почути. І це зовсім не дивно, адже нині вже багатьма європейськими вченими був повністю доведений той факт , що вплив лазні на терморегуляцію організму людини та її загальний настрій дійсно позитивний.

Це пояснюється тим, що при збільшенні температури навколишнього середовища в нашому організмі здійснюються процеси тепловіддачі , в результаті яких легко можна позбутися  накопичених шлаків і токсинів.

Лазня - прекрасний засіб від стресу!

Також зверніть увагу на те , що сауна та російська лазня надають прекрасний вплив на нервову систему. Вченими було зафіксовано, що після відвідування лазні значно збільшується швидкість реакції. Крім того , було відзначено , що сауна позитивно впливає на балансування і координацію.

Але варто також пам'ятати і про те , що ваше самопочуття і гарний настрій вашої родини або друзів багато в чому залежать і від самої атмосфери в лазні.

Поради для тих, хто збирається відвідати сауну або лазню:

Порада перша:

Якщо ви хочете створити прекрасний настрій, то рекомендуємо вам використовувати в лазні чи сауні найрізноманітніші ароматичні масла і трави. До речі , для того щоб зволожити повітря ви можете використовувати настої хвої, м'яти, а також евкаліпта, лимона, апельсина, лаванди… Їх вплив на організм різносторонній. Побільше інформації ви можете прочитати тут, тут, тут і тут

Порада друга:

Завжди пам'ятайте, що висока температура значною мірою активізує діяльність серцевого м'яза. І це зовсім не мінус сауни або лазні , так як ваше серце «не зношується», а навпаки, «загартовується». Тим не менш, якщо у вас спостерігаються які-небудь проблеми з тиском або серцем , то радимо вам в парній кімнаті перебувати не більше десяти хвилин.

Порада третя:

Якщо ви займаєтеся інтелектуальною діяльністю і перед вами стоїть якась складна задача , то відвідування лазні також може посприяти прийняттю правильного рішення. Після відвідування сауни поліпшується кровообіг, судини мозку стають еластичними та міцними.

Порада четверта:

Не рекомендується вживати ніякі спиртні напої. Пийте тільки безалкогольну рідину, чаї з лікарських рослин, які виводять шлаки та зайві солі з організму!

Порада п'ята:

Багато вчених радять після сауни купатися в прохолодному басейні або приймати холодний душ. Вони стверджують , що саме ці процедури також допоможуть вам зміцнити серцево-судинну систему.

Активне відвідування лазні і сауні - це прекрасний варіант для тих , хто хоче залишатися вічно молодим!

Коментарі -
Зачекайте...