Блог Valiza

Словаччина — країна мрій

Valiza Готуємось до туристичних вражень разом!

Словаччина - чудова країна, яка приваблює туристів своїми гірськолижними курортами, мінеральними джерелами, якісним сервісом та щирою гостинністю.
Республіка Словаччина — центральноєвропейська країна, що межує з Чехією і Австрією на заході, Польщею на півночі, Україною на сході та Угорщиною на півдні.  Незважаючи на більш ніж 70 років спільної державності з Чехією, не кажучи вже про століттях, прожитих під пануванням Угорського царства і Габсбургами, Словаччина сформувала власний, свій, відмінний образ. Культура країни дуже багата і сповнена народними традиціями.
Природна краса Словаччини навічно западає в душу. Одне із самих популярних напрямків країни — Високі Татри — самі малогабаритні гори альпійського типу, розташовані на північному кордоні Словаччини. Високі Татри, спочатку, ваблять любителів активного стилю життя —інтузіастів гірськолижного спорту. Крім усього іншого, гірський клімат надає  відвідувачам нових сил та енергії, особливо тим з них, хто прямує в один з численних спа-курортів цих місць. Місто Попрад, де розташований аеропорт і залізничний вокзал, є транспортними воротами гір, тут також знаходиться Аквасіті — аква парк і оздоровчий центр, побудований з великого геотермального озера.




Термальними водами славляться не тільки лише гірські області. У барвистій рівнині річки Ваг, всього в 80 км від Братислави, знаходиться  чудовий спа-курорт Пештяни, заснований ще в 1889 році. Багато видів процедур засновані на прекрасному терапевтичному ефекті термальних джерел і грязей, особливо сприятливий при лікуванні артриту. Не рахуючи цього, Пештяни пропонують красиві парки і хороші умови для занять спортом. Влітку тут проводиться музичний фестиваль, а протягом усього року організовуються розважальні заходи.
Столиця країни, Братислава, в останні роки стає все популярнішою серед туристів. Частково цьому сприяла реставрація старого центру міста, повного барвистих вуличок, готичних церкв та історичних пам'яток. Фактично все старе місто зараз закрито для руху авто, що робить прогулянки по ньому ще приємнішими. Всі пам'ятки в Братиславі зосереджені в центральній частині, тому заблукати тут складно. Обов'язково варто відвідати Стару Радніцу (13 століття), Собор св. Мартіна, Президентський Палац, будинок Сегнера, фонтан Роланда, розташований на головній площі міста.



Варто також відвідати і найстаріша регіон Словаччини — Спиш, не поступається іншим у красі й пишноті. Найдавніші замки цих місць стояли на охороні торговельних шляхів. Найбільш значимим з них є Спішська-Град, романська й готична архітектура якого залишилася фактично постійною.
А у місті Тренчин є прекрасний замок – Тренчанський град. Він велично підіймається над містом – красива воєнна споруда країни.
Але найчастіше туристи їдуть до Бойніцького замку. Він приваблює своєю середньовічною архітектурою, загостреними дахами башт прекрасною природою, яка його оточує. Побудований цей замок був у 12 столітті на місці середньовічного міста, і в своєму первісному вигляді простояв до кінця 19 століття. Згодом, на початку 20 століття, замок перебудували за зразком французьких готичних замків, і тепер він є романтичною резиденцією, що не зачиняє своїх дверей для потоку туристів.



Красива слов'янська країна, відома величезною кількістю історичних та культурних пам'яток. У містах Словаччини багато старовинних маєтків, а високі й мовчазні гори - ніби стражники, що оберігають культурну спадщину. Чисті та прозорі гірські озера і річки, печери та долини – всім цим можна насолодитися у Словаччині.

Переліт,переїзд:

Переліт можливий з Києва у Братиславу .

Можна їхати поїздом Москва- Братислава, курсуючими автобусами  або на власному авто.

Віза:

Під час подорожі відкривається туристична шенгенська віза.При наявності попередніх віз, є можливість отримання довгої візи.Сплачується додатково -35 євро

Популярні тури :

"Словаччина — країна мрій!"

Львів - Бойніце - Братислава — Будапешт - Бешенева - Львів 6 днів від 151EUR

"Словацькі мандри"

Львів - Попрад - Братислава — Бойніце - Прага - Львів 7 днів від 180 EUR

"Одна ріка - одна історія..."

Львів - Братислава - Баден  - Відень - Будапешт 5 днів від  169 EUR

"Веселі канікули в Європі" 

Львів - Бойніце - Братислава - Відень - Прага - Львів 5 днів від 174 EUR

Та багато інших цікавих турів!

 


ТА "Valiza" Мукчево, вул Валенберга 14\1
тел. 0994223260
valizatur@gmail.com

 

 

Коментарі -
Зачекайте...