Бабічин Юрій

Замість цигарки – перекладина, замість пива – бруси

Бабічин Юрій

Новий спортивний напрямок, що отримав назву стріт воркаут, дедалі набуває популярності на Закарпатті. Тренування на перекладині і брусах, які проводяться на свіжому повітрі, захоплюють молодь своїми видовищними елементами. З приходом весни воркаутери активізувалися і відкрили сезон. На спортивних майданчиках людно, а часом гамірно – тривають тренування. А от у Хусті місцеві активісти Андрій Штефуца та Василь Гушка вже встигли організувати перші цього року обласні збори зі стріт воркауту.

У них взяло участь близько ста прихильників цього спортивного напрямку з різних міст і сіл Закарпаття. Поділитися своїм досвідом і набратися нових вражень приїхали вортаутери з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Рахова, Солотвина і, звичайно, Хуста.

Перед численною публікою спортсмени один за одним демонстрували оригінальні елементи стріт воркауту на перекладині і брусах. Здавалося, що хлопці роблять неймовірне, а насправді таких успіхів можна досягнути завдяки наполегливим щоденним тренуванням і, що важливо, веденню здорового способу життя. Саме це пропагують воркаутери. Вони не палять, не вживають спиртних напоїв, натомість займаються спортом і запрошують усіх наслідувати їх приклад.

Під час зборів у Хусті відбулися не лише показові виступи спортсменів, але й змагання між ними. Переможці отримали подарунки від спонсорів та були нагороджені грамотами.

Змагання були організовані хустським осередком стріт воркауту, який на Закарпатті є одним із найбільш численних і активних. Місцеві спортсмени часто проводять різноманітні заходи задля популяризації здорового способу життя.  Після завершення зборів воркаутери вийшли на вулиці міста і провели акцію, під час якої пропонували перехожим, які палять, поміняти пачку цигарок на тропічні вітамінні фрукти. Кожен такий бартер закінчувався ще й спільним віджиманням від землі. 

Коментарі -
Зачекайте...