Блог Лендєла Романа

Влада vs Народ: що далі?

Лендєл � оман

77 місце у світі за рівнем благополуччя громадян;
79 місце за рівнем охорони здоров'я;
85 місце у світі за рівнем прибутку громадян;
87 місце у світі у рейтингу рівня свобод;
118 місце серед 180 країн світу за рівнем протидії корупції;
 143 місце за рівнем національного доходу на душу населення;
128 місце у світі за сприятливістю ведення бізнесу…

 

    …Такими результатами може «похвалитись» провладна партія, реалізуючи свою політичну програму «Від стабільності – до добробуту». Важко не відмітити, що «стабільність» все-таки було досягнуто – Україна вже декілька років займає перші позиції в світі за зниженням темпів росту економіки, занепаду промисловості та закорумпованості влади. Всі ці факти є лиш вершиною владного айсбергу.

       Беручи до уваги останні події на політичній арені, такі як прийняття рішення Вищого адміністративного суду України про зняття депутатських повноважень з Павла Балоги та Олександра Домбровського, намагання Закарпатського окружного адміністративного суду будь-якими правдами та не правдами зняти кандидата в обласні депутати від Єдиного Центру Андрія Балоги з виборчих перегонів, прямий підкуп виборців м. Мукачева та інших міст перед довиборами до Закарпатської обласної ради, - ми можемо чітко звинуватити владу у використанні брудних політичних технологій. Це й використання адміністративного ресурсу, «чорний» піар, політична дезінформація населення. Причина зрозуміла – помста закарпатцям за те, що свого часу вони не схотіли стати «маріонеткою» в руках влади. Але провладна партія, мабуть, забуває основне правило демократичного суспільства – народ є єдиним джерелом та носієм політичної влади в країні. Тому з волею населення потрібно рахуватися.

     Але вже зараз ми бачимо, що до думки народу ніхто з чиновників прислуховуватись і не збирається. Наразі, основним її пріоритетом є заміна очільників районів на «своїх» людей. Прикладом цього є Розпорядження Президента України про звільнення І.Токаря з посади голови Мукачівської районної державної адміністрації за «…порушення Присяги державного службовця ». Смішно, не правда? Ну а справді, що можна приписати людині, за період керування якої Мукачівський район мав найбільш високі рейтингові показники за всю історію незалежності України. Але кого це цікавить?

     Поки що, для влади, все йде по плану. Але, якщо раптом щось поміняється? Якщо опозиція так і не розблокує парламент і Президент Янукович змушений буде розпустити його? Якщо прийдуть перевибори і провладна партія втратить більшість і капітулює? Мабуть, тоді і повернеться стабільність та добробут, але вже не на статистичному папері, а в житті звичайного українця.

Коментарі -
Зачекайте...