Бабічин Юрій

Вперед, на тренування!

Бабічин Юрій

Молодість – найпрекрасніша пора людського життя. Та, на жаль, не всі нею належно користуються. За статистикою, кожен четвертий українець, який страждає від алкоголізму – це молодь. І не лише схильністю до спиртного гублять фізичне і духовне здоров’я українські хлопці і дівчата, але й курінням та наркотиками. Шкідливі захоплення деградують особистість, нищать істинні життєві цінності, ведучи до хвороб, страждань і скорочення життя.

На щастя, не весь цвіт української нації в’яне. Чимало юнаків і дівчат   опираються моді палити цигарку чи пити пиво. Хоча щодо того, модно це чи  ні, можна сперечатись. Так от, не всі цим захоплюються, надаючи перевагу здоровому способу життя. Є маса цікавих занять, які об’єднують людей, дарують приємні моменти життя і, що так важливо, зміцнюють здоров’я. Як відомо, у здоровому тілі здоровий дух.

Отим єднальним чинником часто виступає спорт. Серед різноманіття його видів кожен може знайти для себе щось цікаве. Хтось любить поганяти м’яча, а хтось цікавиться бойовими мистецтвами… Хай що, аби на користь.

Суспільство розвивається, йде вперед, а з цим процесом з’являються нові спортивні напрямки, як от воркаут, який останнім часом заполонив серця багатьох закарпатців. Групи прихильників цього неформального спортивного напряму є майже в усіх містах області і деяких селах. Великий поштовх для зростання популярності воркауту  зробив Інтернет, у якому розміщені численні ролики, а переможцями 4 сезону рейтингового телешоу «Україна має талант» стали саме представники цього спортивного напрямку. Отже, є з кого брати приклад і в кого вчитися.

– Я не уявляю себе без воркауту, це стиль мого життя, –  каже Андрій Штефуца, один із лідерів цього спортивного напрямку в Хусті.

Отже, воркаут – тренування на перекладині і брусах, яке проводиться на свіжому повітрі. Напрям виник у США і, через видовищні трюки, що навряд чи когось залишать байдужими, набув поширення в усьому світі і не оминув Закарпаття. Воркаутери активно займаються в Ужгороді, Хусті,  Берегові, а в Мукачеві невдовзі буде відкрито спортивний майданчик від команди "Workout". Вони  проводять збори, діляться досвідом, пропагують здоровий спосіб життя і залучають нових хлопців до тренувань. Ба, навіть дівчата намагаються освоїти складні трюки на перекладині і брусах.

– Ми щодня тренуємось, удосконалюємо майстерність кожного елементу, допомагаємо один одному вчитися і долати труднощі. Це  нас єднає і робить справжніми друзями, – розповідає Андрій Штефуца.

Спостерігати за вправами  воркаутерів надзвичайно приємно.  Вони роблять такі трюки, що аж перехоплює дух. Те, як вони усе виконують  з легкістю, свідчить про тривалі і наполегливі тренування. Вихідних для них немає навіть на Різдво. Звичайно, вони вміють святкувати це свято, але по-особливому – без алкоголю, зберігаючи істинну суть свята, а не  зосереджуючись на щедрому столі з алкогольними напоями.

Коментарі -
Зачекайте...