Блог Келлер Наталії

Step-by-step по Америці. Новорічна розповідь.

Келлер Наталія

Вже давно в моїй голові жевріла думка про створення блогу. Як і всіх новачків, мене дещо стримувало і я себе запитувала «а чи буде мене цікаво читати...».

Проте внутрішнє прагнення поділитися з вами своїми думками мене перемогло.

Я вже була в Америці. Перша зустріч з Америкою відбулася, коли я студенткою українського вишу виборола право навчатися в коледжі США.

Ці дні, тижні, місяці я запам’ятала як щось неймовірно фантастичне, як прекрасну казку, в якій опинилася пересічна українська дівчина. 

Пройшло майже три роки і ось знову я вступила на цю блаженну «land of opportunities» («землю можливостей») вже не студенткою, а дружиною американського громадянина. Мене переповнює радість від того, що я нарешті разом з коханою людиною.

Разом з тим, я поки-що тільки іммігрант , який повинен адаптуватися до іншого життя, з іншими звичаями та традиціями. Step by step я буду занурюватися в нові враження та реалії життя.

Отже, мій перший post буде присвячений темі новорічно-різдвяних свят.

Ви вже всі напам'ять знаєте славнозвісний вираз «Merry Christmas and Happy New Year». Куди б я не зайшла, мені обов'язково побажають Merry Christmas. Та тут, мушу відмітити, з’явилася цікава тенденція.... Ви всі прекрасно знаєте, що Америка – це країна іммігрантів, людей зі всього світу. Власне цим і пояснюється так звана diversity (різноманітність) рас, національностей, культур та релігій. Оскільки вислів «Merry Christmas» стосується тільки християнської частини американців, то на заміну йому прийшла фраза «Happy Holidays».

 

Таким чином, американці досягають толерантності та поваги до людей інших віросповідань. Можливо, це звучить безглуздо, але якщо задуматися, то святкує вся нація, не тільки християни, тому бажати всім веселого Різдва виходить якось нелогічно. Інша справа – Україна, де домінуючою релігією є християнство. Відповідно у нас такої проблеми не виникає. Чого мені справді не вистачає тут – це співу колядок на Різдво. Це, напевне, унікальна українська традиція, яку слід безперечно підтримувати та не забувати.

Щодо святкування Нового року, то американці мають кілька цікавинок. Одна з них  - це Times Square Ball Drop: щороку 31 грудня близько опівночі на Таймс Сквер збирається сила-силенна людей звідусіль (цього року 1млн.), щоб побачити, як величезна яскрава куля спуститься вниз і таким чином буде сигналом початку Нового року, а в повітря злітає велика кількість конфеті  Цікавою традицією є поцілунок опівночі на знак свята, тому, якщо опинитеся на Таймс Сквер на Новий рік, не дивуйтеся, якщо вас поцілує якийсь незнайомець чи незнайомка!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі -
Зачекайте...