Блог Віталія Глаголи

Валідольний футбол!

Глагола Віталій

Їдучи на футбол майже не бачив людей у місті. Воно - наче вимерло. Люди сиділи перед телевізорами... Навіть моя мама за годину до початку вже увімнкнула «Перший». Чекала поки почнеться футбол... Був якийсь гарний настрій. Ми з друзями дивились матч на великому екрані у «Фантомі». Зал на 300 чоловік був вщент забитий...

Перший тайм пролетів якось непомітно, другий - тривав вічність. Коли нам забили перший гол - все у середині перевернулося. Засумував. Але ж Шевченко... Шевченко показав, що він ще має порох у порохівницях. Зарано його списали з рахунків. Так, він вже старий, швидкість і реакція вже не ті, але майстерність ніхто не відміняв. Його політ і перший гол готовий був переглядати ще і ще. Потім швидкий другий — ми попереду!!! Він витягнув команду за 10 хвилин..

Я далекий від співання дифірамбів Шеві, але Шевченко і у Африці Шевченко. Колись в дитинстві більшість хлопців у дворі грали у футбол, аби тільки бути схожими на нього. На базарах червоно-чорні футболки із завітною «7», то був дефіцит ;).

Зрозуміло - Шева не сам грав і це заслуга команди. Але саме він змусив мене повірити в те, що вони можуть виграти. Треба було бачити, що творилося в залі. Ті емоції. Я в цей момент гордився своєю країною. Я українець - такої радості і гордості, за свою країну, не відчував давно.

Після Шеви - найбільше потішив оцей маленький вболівальник, який так щиро радів на трибунах... Ну, хіба він не умнічка?

Навіть Янукович тішився, як дитина. У цей момент, мені вперше за довгий час - не хотілося його придушити...

Після другого голу я перехвилювався, напевно, більше ніж на всіх екзаменах і співбесідах разом узятих. Ех, той Ібрагімовіч... Шлях би тя трафив... Хотілось випити якогось валідольчику! Кожному промаху Ібрагімовича радів наче голу у ворота Швеції. Я мало не вмер за ці 30 хв...

Останні хвилини тільки подумки молив суддю - «Свисти, свисти... Будь ласочка...». І він засвистів. 2:1 — ми лідери в групі. Всі 300 людей, які були у залі встали і заспівали гімн України. Хотілось плакати від щастя.

 

Слава Україні!

Україно, вперед!

Коментарі -
Зачекайте...