Блог Клубу любителів лазні

Bажливий атрибут банної церемонії – шапка

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

 

Плануючи відвідати лазню, багато хто дуже ретельно готується до цього походу. Ви не раз бачили на відвідувачах саун або бань шапки для лазні. Але для чого вони потрібні в таких закладах – знають не всі.

Здавалося б, йде людина в жарке місце, і одягу і аксесуарів повинно бути мінімум. Але не все так просто, як може здатися на перший погляд. А для чого ж в лазні потрібна шапка, зараз ми і з'ясуємо.

Ви коли-небудь бачили, як одягаються багато жителів Середньої Азії? У Туркменії, наприклад, в сорокаградусну жару ходять в теплих халатах і великих кашлатих шапках на голові. Багатьом здасться дивним така одіж. Але не кваптесядивуватися.Річу тому, що таким чином досягається «ефект термоса». Іншими словами, під шапкою або під теплим одягом зберігається постійна температура тіла, незалежно від навколишньої температури. Крізь кашлату шапку не проходятьсонячні промені,а носячи халат, його власник, таким чином, оберігає себе від перегрівання. До речі, ці ж народи жарких країн ще і п'ють гарячий чай, за рахунок чого в організмі не порушується тепловий баланс і не буває обезводнення.

Навіщо в лазні шапка і з чого вона має бути.

 Давайте розберемося – а навіщо в лазні шапка? Перебуваючи в парній, найслабкішим місцем кожної людиниє її голова. Коли на голову впливає температура парної– можливі різні наслідки, аж до втрати свідомості і серцевих нападів. Шапка підтримує природнютерморегуляцію голови.

Сучасна людина прагне до всього натурального і природного. Ми всі останнім часом виправдано злякані всім синтетичним,що нас оточує. Щоб не перегрітися, і не нашкодити своєму здоров'ю, потрібно берегти в першу чергу свою дорогоцінну голову. Особливо, це стосується тих, хто любить відвідувати сауни. Ці заклади-рекордсмени по високих температурах – до ста градусів за Цельсієм. Краще всього вас захистить головний убір з шерсті, бавовни, фетру, льону.Властивості цих матеріалів знають всі– вонипрекрасно вбирають вологу, приємніна дотик і не даютьабсолютно жодних алергічних реакцій.

Тепер ми живемо в епоху колосального широкого вибору навіть незначних, але дуже радуючих нас дрібниць. Заради приємних хвилин ми готові годинами вибирати собі аксесуари, які прикрасять чудовімиті  нашого життя. А ви знаєте, що навіть таку, здавалося б, дрібницю, як шапкув лазню, сучасне життя декорувало до такої міри, що купивши цей аксесуар, можна не лише використовувати його по прямому призначенню,  але і відчути себе абсолютно іншим, оригінальним персонажем. До речі, у магазині «Ліка-Комфорт» ви знайдете шапки у вигляді жабки, пташки, ушанки, дзвіночка, корони (щоб відчути себе справжньою королівною або королем), кульбаби, будьонівки, гаїшника, льотчика, вишуканого капелюшка тощо.

http://lika.net.ua/Catalog/Product/6492/Fetrovi-sapky-2012

http://lika.net.ua/Catalog/Product/5337/Sapky-dla-bani).

Знайдіть вільний час, завітайте до нашого магазину, а ми зробимо все, щоб Ви були задоволенні створеним Вами «банним» образом.

Коментарі -
Зачекайте...