Блог Клубу любителів лазні

Промочити горло в бані

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

Сауна , баня – не просто можливість зустрітися й побалакати з друзями, це цілий ритуал, якого потрібно свято дотримуватися, щоб отримати максимальний ефект оздоровлення.

Але для когось слова «похід в баню» викликають думки не про м’яке тепло, аромат запашного віника, а про «прийняття на душу» незначної (або великої) кількості алкогольних напоїв. Тому наша стаття присвячується саме цьому питанню: «Алкоголь в лазні».

Магазин «Ліка-Комфорт» відверто Вам скаже, що ми проти розпивання спиртних напоїв у сауні та бані. Можливо, ви заперечите: «Але ж при парінні людський організм втрачає багато вологи, тому потрібно якомога більше пити. Чому ж не випити прохолодного пива, або «сильніших по градусу» напоїв для підняття настрою?»

Але слід пам’ятати, що вживання алкоголю при парінні – це зайве навантаження на Ваш організм. Спиртні напої під час відвідування сауни або бані згубно діють на Ваші органи . Вони порушують  регуляцію тонусу кровоносних судин людини, із-за цього перестає працювати  один з найважливіших  оздоровчих факторів – перерозподіл крові в організмі. При вживанні алкоголю можливі різні неприємності – опіки, травми, навіть інфаркти та інсульти. Пам’ятайте, що 30-50г спиртного в організмі може призвести до різкого підняття артеріального тиску. Щодо пива, в ньому знаходиться 20г алкоголю. Задумайтесь над цим!!!  Краще замініть алкоголь холодним кваском або чаєм з додаванням сухофруктів.

Нагадуємо, що споживання алкоголю викликає похмілля й зниження працездатності відразу, а у довгостроковій перспективі призводить до незворотнього ушкодження печінки, утрати пам'яті та погіршення психіки, безсоння, уповільнення рефлексів з відповідним зростанням небезпеки нещасних випадків, погіршення розсудливості й емоційного контролю. Знижується  чутливість центральної нервової системи, сповільнується її робота і знижується ефективність.  Спиртне руйнує клітини печінки, призводить до розвитку багатьох форм раку та порушень імунної системи.

Хоча, зверніть увагу, що помірне споживання алкоголю не шкодить здоров'ю. Статистика свідчить:  споживання помірної кількості спирту може справляти сприятливий ефект на серце і, можливо, подовжує життя. Однак алкоголь впливає на мозок, тому знижується швидкість реакції на зовнішні подразники.

…На цю тему можна багато балакати, але Вам вирішувати. Пам’ятайте,  що Ви і тільки Ви розпоряджаєтеся своїм здоровим способом життя.

Парьтеся з розумом! 

Коментарі -
Зачекайте...