Як отримати компенсацію за пошкоджене градом авто: покрокова інструкція (Інфографіка)

Журналісти Mukachevo.net на власному прикладі вирішили перевірити, як відшкодувати через страхову компанію збитки, причинені градом.

Це реальна історія, яка сталася сьогодні, 21 червня у Мукачеві після граду, який накрив місто близько 11 години. Мова йде про компенсацію коштів автовласнику за умови оформлення ним каско, а не звичайної автоцивілки. Цей автовласник – працівник редакції Mukachevo.net.

Водій чи власник автомобіля, у випадку пошкодження кузова градом, повинен одразу з місця інциденту зателефонувати на гарячу лінію страхової компанії, у якій він оформляв каско. Бажано це зробити протягом години після надзвичайної ситуацію.

Як правило, спеціаліст компанії одразу дізнається і фіксує всі подробиці ситуації та реєструє випадок у базі. Після перевірки даних фахівець направляє вас до філіалу компанії у вашому місті, щоб аварійний експерт взяв у вас письмове пояснення ситуації та оглянув автомобіль на місці події.

Спільно з експертом ви виїжджаєте до офіційно зареєстрованого автосервісу, де майстер оглядає пошкодження автомобіля та визначає приблизну вартість виконання робіт. Ці дані узгоджуються з експертом страхової компанії і направляються до центрального офісу.

Страхова компанія розглядає справу і протягом певного періоду часу, якщо нічого не змінилось, перераховує кошти до автосервісу, який після їх отримання, розпочинає ремонтні роботи авто.

До слова, за сьогоднішній день тільки до однієї з страхових компанії міста "UNIQA" вже звернулись понад 30 автовласників з подібною проблемою.

Нагадаємо, що протягом вівторка 21 червня на Закарпатті вирувала негода з градом, яка охопила 8 з 13 районів, принісши суттєві збитки закарпатцям.

Роман Ленд’єл, Mukachevo.net
Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Коментарі -
Зачекайте...